Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Απόκριες στο χωριό. Το δικαίωμα μας στην ανεμελιά και στο ξεφάντωμα.

Κλίκ για μεγέθυνση και πάλι κλικ

Ξεφάντωμα ,κέφι, παλμό, χαρά, χορό, διασκέδαση και χιούμορ ,με την συμμετοχή και των συμπατριωτών μας του χωριού και ξένων φίλων , είχαν οι φωτεινές απόκριες στο χωριό.
Παρ όλο που ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας ,τον αγνοήσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα του τριημέρου που είχε φτιάξει ο σύλλογος
Η διασκέδαση ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ στην ταβέρνα του χωριού , την οποία είχαμε διακοσμήσει με αποκριάτικα στολίδια, τρώγοντας  μπριζόλες λουκάνικα και σουβλάκια, πίνοντας άφθονο κρασί  με τραγούδια και χορό μέχρι αργά την νύχτα
Την Κυριακή τις ώρες που δεν έβρεχε συνεχίσαμε στην πλατεία πίνοντας τσίπουρο, κρασί και παρακολουθώντας   κάθε τόσο  το καζάνι που έβραζε το βεργάδι  . Aρχιμάγειρας στα βραστά(βεργάδι και φασολάδα)  φέτος ηταν ο Μπουρεκογιώργης,ενώ στα ψητά ο Τάσος του Μπουρνά    Παράλληλα στο παλιό δημαρχείο όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού πήγαν και  εξεταστήκαν  από τον γιατρό καρδιολόγο που ήταν εκεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.
 Με ελάχιστη  διακοπή το απόγευμα  ξανά μαζευτήκαμε πάλι το βράδυ στην ταβέρνα ,φάγαμε το βραστό με γαμοπίλαφο, και ακούγοντας τα παραδοσιακά τραγούδια  του τόπου μας . Τα μικρά παιδιά μεταμφιεσμένα είχαν το δικό τους χώρο ,την επάνω αίθουσα του σχολείου, που έπαιζαν όλες αυτές τις ημέρες , ενώ την καθαρή δευτέρα πάλι μεταμφιεσμένα τόνισαν  αυτήν την ημέρα.  Η φασολάδα οι λαγάνες και τα σαρακοστιανά ήταν στα τραπέζια την καθαρή Δευτέρα για να μας ξανά συγκεντρώσουν για λίγες ώρες αυτή την φορά, αφού οι περισσότεροι άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.
….Έτσι πέρασε κι αυτό το τριήμερο ,αφού μας απάλλαξε για λίγο από το καθημερινό άγχος ,τους επιτακτικούς κανόνες και σκέψεις  ,και την δύσκολη πραγματικότητα !!
Πέρασε κι αυτό το τριήμερο δίνοντάς μας ψυχική εφορία και  ανεμελιά !
Ξεφαντώσαμε ,αντλήσαμε δύναμη και αισιοδοξία  και επιστρέψαμε.
Σειρά σας τώρα να μας πείτε κι εσείς πως περάσατε στην Αθήνα παρακολουθώντας τα τηλεοπτικά πάνελ  J
Χρόνια πολλά  σε όλους και του χρόνου με υγεία !!

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/3/16 20:30

    πεσε μου τι κρατηγε ο σολωνας στα χερια του δυασμο η φλουσκουνι, γιατι για κλαδο ελιας δεν μου φαινεται,και θα σου ειπω τι λεγανε στα τηλεοπτικα πανελ. gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/16 21:57

    Δυοσμο ηθελε να κανει το βεργαδι ρουφοζουμι..ο γιωργης επεμεινε για πιλαφι και ο Σολων υποχωρησε επιφυλασομενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/16 23:01

    Το κείμενο καλό οι φωτογραφίες υπέροχες θέλουμε και το βίντεο με το χορό Νις-Λεμονιά τσιφτετελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω και βίντεο Λεμονιά- Μπουρεκογιώργης Ποιό από τα δυο ν ανεβάσω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/3/16 01:15

    Σόλωνα με Λεμονιά έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/3/16 01:27

    Στο facebook Νις και Λεμονιά είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/16 02:14

    NIS ANEBASE OLA TA VIDEO ..... GIA NA TA DOUME KAI EMEIS POU DEN MPORESAME NA PARAVRETHOUME !!!

    NIS KAI LEMONIA TO EIDAME !!

    YIOTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.