Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η πλατεία ήταν γεμάτη ! Β μέρος


 Το βράδυ της Παναγίας ήταν το πανηγύρι με κλαρίνα . Όλοι είχαν ρεζερβέ τραπέζι από νωρίς για να μην πάθουν ότι έπαθαν την προηγούμενη βραδιά και μείνουν  όρθιοι . Ετσι 700 περίπου καρέκλες ήταν ακουμπισμένες πάνω στα τραπέζια και περίμεναν τους  πανηγυριώτες  Η παράλειψη ήταν ότι δεν υπήρχε κι ένα ντοσιέ σε κάθε θέση για να γράψει ο καθένας τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του .
Θα ήταν πρωτότυπο γιατί θα  γινόταν κάτι μεταξύ πανηγυριού και συνεδρίου! Και οι παρατηρήσεις,οι  ιδέες και τα σχόλια που  ακούγονται πάντα την επόμενη από το πανηγύρι θα ήταν γραμμένες μέσα στα ντοσιέ  . Ξέρετε …όλη η Γλανιτσιά είναι μια κριτική επιτροπή  που δεν κρίνει εκ του αποτελέσματος αλλά πριν από αυτό. 
Ο ένας πχ  έλεγε οι το πανηγύρι του χρόνου  πρέπει να το κάνει η εκκλησία ,ο άλλος έλεγε ότι πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση , άλλος ότι πρέπει να το κάνουν τα   κόμματα , , άλλος ότι πρέπει να το κάνει ο δήμος, άλλος ότι πρέπει να το κάνει ο Βασιλικός με την μαντζουράνα   και άλλοι ότι πρέπει να έρχεται όποια ζηγιά θέλει ,να τα στήνει σε μια γωνιά κι όποιος θέλει να χορέψει, να πληρώνει απ το υστέρημα του κι αν δεν έχει υστέρημα δεν εχει και να  φαϊ  άρα δεν μπορεί και να χορέψει . Παρ όλα αυτά με το που ακούστηκε το ντούρου –ντούρου πετάχτηκαν όλοι πάνω για χορό .Κι εστήσανε και δυο και τρεις χορούς για να προλάβουν να χορέψουν όλοι .Αχόρευτος δεν ήθελε να φύγει κανείς .
Αφου χόρεψε ακόμη ο Μπρουκλόγιαννης, ο Μαρούτας κι ο Ζιολής !!Μάρτυς μου το βίντεο που θα δείτε . Και μιας και μίλησα για βίντεο πρέπει να πω ότι  ο καθένας τώρα έχει και το δικό του βίντεο από το πανηγύρι .Σε κάθε τραπέζι άλλοι με τάμπλετ και άλλοι με κινητά έκαναν τις δικές τους βιντεοσκοπήσεις. Άλλοι βιντεοσκοπούσαν το χορό, άλλοι τα όργανα, άλλοι έκαναν “σελφι” (είναι αυτό που βιντεοσκοπείς η φωτογραφίζεις τον εαυτόν σου)  και άλλοι αυτούς που βιντεοσκοπούσαν το χορό τα όργανα και τον εαυτόν τους .Όταν μάλιστα ακουγόταν τα καγκέλια άστραφταν όλα τα φλας των κινητών για να αποθανατίσουν τον χορό από το  :πω πω πω πω θα τρελαθώ πω πω πω  θα μουρλαθώ” Δώσε Κουτσούκο ,δώσε καγκέλια!! Οι μουρλοί δεν κινδυνεύουν να μουρλαθούν .
Την άλλη ημέρα είχαμε  το τσάμπιονς λίγκ της δηλωτής που νικητής βγήκε ο οΜίμης  Πολυχρονόπουλος  (Μητσιώλας) αφού πέταξε έξω μεγάλα ονόματα της δηλωτής Το ΔΣ του απένειμε το μετάλλιο του νικητή αλλά αυτός ήθελε στεφάνι από “Ελιά”   Μητσώλα πάμε γερά  να φύγει η κακή χρονιά Να δείτε που του χρόνου στην Μύκονο θα παίζουν όλοι δηλωτή και οχι ρακέτες 
:Μπορεί να έπεσα έξω στις προβλέψεις μου, αλλά να κερδίσεις Πολύδωρα δεν το λες και νίκη. “Πυρειος νίκη”του πάει καλύτερα 
Πράγματι η ταβέρνα έδωσε ζωή στο χωριό !Κάθε βράδυ όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα και τα σπίτια άδεια. Πολύ έξυπνη ιδέα να την πάρει  Βαλτεσινιώτης  την ταβέρνα και εξυπνότερη ακόμη να μην τη πάρει Γλανιτσιώτης . Mην νομίζετε όμως ότι καταργήθηκε το καζάνι. Το πρώτο βράδυ που ανέβηκα στην πλατεία ο  μπρούκλης  μας εκανε το τραπέζι με κόκορα και χυλόπιτες μαγειρεμένο από τον ίδιο. Κάθε βράδυ όλα και κάτι σκαρφιζόταν και μαγείρευε . Μέχρι και τραχανά με παστό μας έφτιαξε καλοκαιριάτικα ! Ένα καφάσι πλαστικό από μπύρες έκανε όλη την δουλειά Μη το καφάσι θα μέναμε νηστικοί  Το έβαζε ανάποδα και ανέβαινε επάνω  για να ανακατεύει και να ελέγχει το φαγητό.
ΥΓ Ρε Γαλάνη πότε θα μάθει ο Επαμεινώντας να χορεύει ? Και το θέλει τόσο πολύ!!
Σε κάθε πανηγύρι πρώτος μπαίνει στο χορό και τελευταίος βγαίνει, ενώ κοιτάζει συνεχώς τα πόδια του μπροστινού του και τα αντιγράφει . (βλ φωτο)Πες του ότι με την ψυχή χορεύουν και όχι με  βήματα.   
Αύριο η συνέχεια .

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/9/14 18:13

    Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΟ ΧΟΡΕΥΕΙ ΄Η ΜΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ; ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΄Η ΑΝΗΜΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/14 19:36

    με κεινο το σελφις πεθανα στα γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/14 22:55

    A re glanitsia me ta wraia soy !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/14 23:25

    ο γερόλυκος πρεπει να είναι ακόμη κάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/9/14 02:12

    ΡΕ ΝΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/9/14 03:17



    O GEROLYKOS GIATI NA EINAI KATW ? EINAI SYNTAKSIOUXOS ?? PREPEI NA PSAKSOUME NA TO BROUME ....EIMAI SIGOURH EXW PESEI POLY KONTA !!!!
    ANTE KAI TOU XRONOU ME TA PANHGYRIA SAS NA EISASTE OLOI KALA !! KAI PERIMENW VIDEAKI !!!
    YIOTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ύστερα από χρόνια ξαναβρέθηκα στο χωριό, και μάλιστα στο πανηγύρι...ήταν μια θερμή παρότι δροσερή βραδυά...ευχαριστώ τον διαχειριστή του ιστολογίου που με έπεισε να παραβρεθώ. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.