Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

τΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Πώς οι Γερμανοί έκλεβαν την ελληνική οικονομία στην Κατοχή

                    

                           (Κατοχικό  μάρκο)Οι  οφειλές  της  Γερμανίας  προς  την  Ελλάδα  για  την  περίοδο  της  κατοχής  προέρχονται  από  τρεις  πηγές:
1.      Από  τα  πλαστά  μάρκα  που  διοχέτευσαν  στην  κατοχική  περίοδο, και
2.      Από  το  αναγκαστικό  κατοχικό  δάνειο  που  πήραν  από  την  Τράπεζα  της  Ελλάδος
3.      Από  τις  αποζημιώσεις  για  τα  θύματα  του  πολέμου  και  τις  υλικές  καταστροφές  που  επέφεραν.
Ως  προς  το  πρώτο  πρέπει  να  γνωρίζουμε  τα  εξής:
Στη  διάρκεια  της  κατοχής  οι Γερμανοί, εκτός από τα «έξοδα Κατοχής» τα οποία εισέπρατταν υποχρεωτικά από τους Έλληνες, βρήκαν και άλλο τρόπο να λεηλατήσουν την ασθενική ελληνική οικονομία.


Εξέδωσαν πλαστά μάρκα με τα οποία πλήρωναν σε όλες τις αγορές τους. Οι Γερμανοί, όχι μόνο έδιναν στους Έλληνες τα μάρκα που δεν είχαν καμία αξία, αλλά έπαιρναν ρέστα σε δραχμές, βγαίνοντας έτσι διπλά κερδισμένοι. Δεν  μπορούσε  κανένας  Έλληνας  να  αρνηθεί  και  να  πει  ότι  δεν  παίρνω  το  πλαστό  μάρκο  γιατί  θα  εκτελείτο  αμέσως. Έπαιρναν  όμως  γνήσιες  δραχμές. Στους Γερμανούς  στρατιώτες, όπως  λέει  ο  Γλέζος, είπανε  1 μάρκο  ίσον  με  1 δραχμή. Πήγαιναν  λοιπόν  στο  περίπτερο, έλεγαν  δώσε  μου  ένα  πακέτο  τσιγάρα, έδιναν  ένα  πλαστό  μάρκο, και  αφού  το  πακέτο  έκανε  έξι  δραχμές, έπαιρναν  και  44 γνήσιες  δραχμές  ρέστα. Έτσι  λήστευαν  κανονικά  τον  ελληνικό  λαό. Δηλαδή  γινόταν  διπλή  αφαίμαξη, και  έπαιρναν  αυτό  που  ήθελαν  και  έπαιρναν  και   τα  ρέστα  που  κέρδιζαν.
Μάλιστα  για  να  μην  δυσκολεύουν  τη  ζωή  τους  οι  Γερμανοί  είχαν  δικά  τους  εκδοτήρια. Ακολουθούσαν  το  στρατό  αυτοκίνητα  που  εκτύπωναν  χαρτονομίσματα  πενηντάρια, και  ο  κάθε  φαντάρος  εφοδιάζονταν  με  μεγάλο  αριθμό  απ’ αυτά, για  να  οικονομάνε  από  τα  ρέστα  που  έπαιρναν  σε  δραχμές.  Αναφέρεται  δε  και  το  απίθανο  περιστατικό  να  παζαρεύει  ένας  Γερμανός  με  έναν  Έλληνα  να  του  πουλήσει  το  αμάξι  του, και  συμφωνήσανε  σε  μια  τιμή. Κατέβηκε  λοιπόν  ο  Γερμανός  στο  υπόγειο  και  έφερε  στον  Έλληνα  τα  λεφτά. Όταν  του  τα  μετρούσε  του  Έλληνα,  μουτζουρωθήκανε  τα  χέρια  του  γιατί  μόλις  τα  είχε  τυπώσει.
Ακόμη  και  η  δοσιλογική  κυβέρνηση  του  Τσολάκογλου  προέβη  σε  διαμαρτυρία  τόσο  στη  Γερμανία  όσο  και  στην  Ιταλία  για  να  περιοριστεί  το  εύρος  αυτής  της  οικονομικής  εκμετάλλευσης. Οι  Γερμανοί  όμως  για  να  αποσύρουν  τα  πλαστά χαρτονομίσματα  που  ρήμαζαν  την  ελληνική  οικονομία, απαίτησαν  από  την  κυβέρνηση  να  τα  ανταλλάξει  με  γνήσια.  Έτσι  τα  μάζεψαν  όλα  τα  πλαστά, και  υποχρέωσαν   την  Τράπεζα  της  Ελλάδος  να  τα  αγοράσει. Δηλαδή  μας  τα  φορτώσανε  και  μετά  τα  αγοράσαμε  για  να  τα  αποσύρουνε. 
Σύμφωνα με τους μελετητές και την έρευνα του Μανώλη Γλέζου, το ποσό που έκλεψαν οι Γερμανοί από τους Έλληνες μέσω των πλαστών  αυτών   μάρκων, υπολογίζεται ότι έφτασε τα 850 εκατομμύρια.
Ως  προς  το  δεύτερο  πρέπει  να  γνωρίζουμε  τα  εξής:
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.
Το  ιστορικό 
Στις 14.3.1942 τερματίζεται η Συνδιάσκεψη της Ρώμης με την υπογραφή και του κατοχικού δανείου. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ.
 Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.
Σύμφωνα με αυτήν:
«Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής (άρθρο 2).
Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες (άρθρο 3).
Η επιστροφή των δανειακών αναλήψεων θα γίνει αργότερα (άρθρο 4).
Η συμφωνία ισχύει αναδρομικά από 1.1.1942 (άρθρο 5).»
Έτσι  το εντυπωσιακό ποσό των 11 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα, μόνο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που πήραν οι Ναζί και το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ

Ως  προς  το  τρίτο:
 Κατά τη Γερμανική κατοχή η Ελλάδα θρήνησε  1.125.960  θύματα  (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα). και τα χρήματα που οφείλει να καταβάλει αγγίζουν τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, καθώς και 7,1δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα. Προκειται για τις λεγόμενες επανορθώσεις.
Το Διεθνές Δικαστή­­­ριο της Χάγης με την από τις 3/2/2012 απόφασή του, απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της Ιταλικής αλλά και της Ελληνικής πλευράς. Η απόφαση αυτή για πολιτικους λογους κατέδειξε ότι η εξουσία είναι πάνω από το Δίκαιο. Εδώ ο ισχυρός κέρδισε απέναντι στο Νόμο.
 Παρ’ όλα  αυτά  το δάνειο παραμένει ανοικτό και υπάρχουν οι υπογραφές των κατακτητών που μάλιστα λίγο πριν από το τέλος του Πολέμου είχαν πληρώσει δύο δόσεις του, κάτι που αποδεικνύει πως επρόκειτο για ένα δάνειο. Είναι  θέμα  πολιτικής  βούλησης  να  το  διεκδικήσουν.

                                              ΘΑΝΑΣΗΣ  Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

                                                 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

91 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/2/15 10:58

    Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας για το παρόν και επίκαιρο δημοσίευμα.
    Επ αυτού πώς τοποθετείται ο φιλοπατρης και φωτεινός παντογνωστης χΨ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/15 11:25

    ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ=ΕΥΡΩ..ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/15 12:40

    Πολύ διαφωτιστική Θανάση η εργασία σου!Μπράβο κι ευχαριστούμε!Να τη δημοσιεύσεις και αλλού........Γ.Μπουρέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/15 13:30

    Εξαιρετικό το πόνημα πράγματι και πολύ λεπτομερες για μας που δεν είχαμε ασχοληθεί σε τόσο βάθος.
    Είναι ένα βήμα για όσους θέλουμε να υποστηριξουμε αυτή τη θέση πέρα απ τα όρια αυτού του ιστοτοπου.
    Σε ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου Θανάση.
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/15 15:27

    Όλη η ουσία είναι σ' αυτό.

    ο Διεθνές Δικαστή­­­ριο της Χάγης με την από τις 3/2/2012 απόφασή του, απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της Ιταλικής αλλά και της Ελληνικής πλευράς. Η απόφαση αυτή για πολιτικους λογους κατέδειξε ότι η εξουσία είναι πάνω από το Δίκαιο. Εδώ ο ισχυρός κέρδισε απέναντι στο Νόμο.

    Όταν ο μακαρίτης ο Σταμούλης πολέμαγε την υπόθεση του Διστόμου, δεν είχε την συμπαράσταση των επωνομαζόμενων αριστερών του συνοθυλεύματος (ήτανε βλέπεις πασόκ ο μακαρίτης...) Τώρα η ένδεια επιχειρημάτων για να υπερασπιστεί κάποιος τις ψευδαισθήσεις όλοι ανακαλύψαμε τα αυτονόητα........

    (αυτό δεν έχει να κάνει με το πόνημα του Θανάση που έτσι είχαν τα πράματα και από επιστημονικής πλευράς είναι πλήρες, απ' όσα γνωρίζω)

    Ο φαρισαϊσμός των αριστεριτζήδων του εθνολαϊκισμού και της ασχετοσύνης υπερβαίνει τα όρια.

    Άκόμα και ο Γλέζος ταυτίζει το σημερινό γερμανικό λαό με τον πόλεμο κατά των φασιστών του 40.......(σήμερα κάπου διάβασα ότι ζητάει συγνώμη γιατί συνέβαλε στην ψευδαίσθηση....)

    Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος πατριώτες σταμάτησε το 45. Αν για κάποιους δεν είναι έτσι, άρα δεν πρέπει να μιλάμε για συμμάχους, για εταίρους, για συνεταίρους, αλλά για ΕΧΘΡΟΥΣ.......

    Τόση πια είναι η τύφλα και η αγωνία που δεν καταλαβαίνουμε ότι σήμερα η ευρώπη πάει για ένωση (με τους όποιους πονόκοιλους???)

    Αν δε θέλουμε ήδου το ερώτημα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ......

    Όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα και αν ψάχνετε δικαστήρια του άγιου πέτρου δεν θα τα βρείτε εδώ......

    Εδώ θα βρείτε δικαστήρια της χάγης και θέλει πολύ σκέψη να προσφύγεις, γιατί .....δε σε δικάζει ο άγιος πέτρος είπαμε.....

    Το σχόλιο για τον Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς δεν το διαβάσατε φαίνεται.......

    Θανάση είναι σωστά όλα αυτά που γράφεις, αλλά η κύρια ευθύνη δεν είναι στον σημερινό γερμανικό λαό (όπως με ναζιστική άποψη προσπαθούν να ρίξουν κάτι σαν οικογενειακή ευθύνη)

    Η ευθύνη είναι δική μας, ναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ, που τόσα χρόνια δεν έχουμε λύσει το θέμα είτε θετικά είτε αρνητικά, πάντως να το έχουμε λύσει για να μην ελπίζει ο κάθε ......υπερήφανος έλληνας.......

    Θα μου πείτε τώρα η "αριστερά" ανέβηκε στην εξουσία και τώρα θα διεκδικήσει.........

    Οψόμεθα!!!!!!!! Πάντως τα δείγματά της είναι όλα τα "τρολ" σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης......Για γέλια και για κλάματα........


    Και επειδή ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα (ο κίνδυνος παραμονεύει) το νου σας γιατί είναι ικανοί για όλα, πάντως για μια άλλη φορά τους προειδοποιώ....ΜΗΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ πριν ΣΕ ρωτήσουν.....(τι το πιο δημοκρατικό)

    Και πάλι το πόνημα του Θανάση είναι σωστό και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το "σκύλεμα" που γίνεται από τους εθνικολαϊκιστές με ενοχλεί......

    Δεν υπάρχει, λοιπόν αξιοπρεπή υπερήφανε πατριώτη, κανείς που να μη θέλει τις αποζημιώσεις....ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!! μόνο δεν ξέρω αν ο φίλος μου ο Μανώλης βοήθαγε τον μακαρίτη τον Σταμούλη όταν αγωνιζόταν και κανένας ελληναράς δεν ήταν δίπλα του......ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!!!

    Τώρα βέβαια ο Γλέζος δίνει μάχη να εφαρμόσει ο σύριζα το .....μπάχαλοοοοοοος


    Υ/Γ Και για να θυμηθούμε τον μακαρίτη τον Πίκουλα που ήθελε να πικάρει κάποιον που έχανε στη δηλωτή τούλεγε "τώρας τράβα παίξες τις γουρουνίτσες""

    Έτσι και εγώ στους εθνικολαϊκιστές που περίμεναν το μπάχαλο. ΕΥΤΥΧΩΣ για μένα....."ΤΡΑΒΑΤΕ ΠΑΙΞΤΕ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΤΣΕΣ" για να μην έχετε ψευδαισθήσεις της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/2/15 15:41

    Και για να μη αδικήσω το Μανώλη το Γλέζο, δεν είπε για το γερμανικό λαό, αλλά είπε "όπως πολεμήσαμε τους φασίστες του 40, έτσι θα πολεμήσουμε και τώρα...".εννοώντας την διαπραγμάτευση......

    από πολλούς απλούς παραξηγήθηκε αυτό και φυσικά ο Γλέζος δεν εννοεί εχθρούς τους λαούς, αλλά κάποιοι δυστυχώς εννοούν τους λαούς.......

    Η Γερμανία πλήρωσε ότι οι νικητές της επέβαλαν, αναπτύχθηκε όπως οι νικητές της όρισαν, διχοτομήθηκε όπως οι νικητές αποφάσισαν, δικάστηκαν όποιοι έπρεπε κατά τους νικητές να δικαστούν, έπαθε ότι έπαθε (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΠΑΘΕ για μένα) ότι οι νικητές της υπαγόρευσαν.............

    Τώρα ας λήξει το θέμα του κατοχικού δανείου, ας προσφύγουμε (πράγμα που δεν το βλέπω.....)

    Ας προσέξουμε μόνο το δικαστήριο της Χάγης είναι όπως ο Θανάσης το επισημαίνει (μην περιμένεις δίκιο....), άλλωστε και τόσον καιρό δεν έχουμ προσφύγει για πολλά άλλα δικά μας θέματα αλλού........

    Επανήλθα γιατί εγώ ο ταπεινός δεν φτάνω την παρονυχίδα του Μανώλη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/2/15 15:51

    Και για να τον τιμήσω θα αναδημοσιεύσω εδώ το κείμενό του.

    "Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

    Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

    Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

    Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

    Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

    Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

    Κρίμα και πάλι κρίμα.

    Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

    Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

    Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

    Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

    Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

    Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

    Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015


    Τώρα μη λαμβάνετε υπόψη σας και την κομμουνιστική συνιστώσα που ζητάει αλλαγή αρχηγού....


    Απ' όλα έχει ο μπαξές.....μην ανησυχείτε, όλοι θα καλυφθείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/2/15 17:04

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του.

    Διάβηκε τον Ρουβικώνα ζητώντας επέκταση του μισητού προγράμματος, εγκαταλείποντας προεκλογικές υποσχέσεις.

    Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Αλλά μπορεί να πετύχει τη νίκη μέσα από την ήττα, αν υιοθετήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις με σθένος.

    Ήταν πολύ-πολύ δύσκολο να ενώσει τόσες τάσεις και συνιστώσες σε μία υποτυπώδη κομματική γραμμή, φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο να εφαρμόσει ρεαλιστικές πρακτικές που απαιτεί η κυβερνησιμότητα και να στηριχθεί από όλες αυτές τις τάσεις. Το θέμα της συγκυβέρνησής του με τον κ. Καμένο θα λυθεί πολύ γρήγορα, η ζωή θα το λύσει και η βουλιμική προσωπικότητα του κ, υπουργού να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί αμιγώς του αντιμνημονιακού μετώπου, ως μοναδικός εκφραστης του.

    Ελπίζω η σειρήνα της εξουσίας να τιθασεύσει τις όποιες αριστερές-κομμουνιστικές-πασοκογενείς-συντεχνιακές-εθνοπατριωτικές κλπ συνιστσώσες και να μην έχουμε ξανά ανακατοσούρα με προσφυγή σε εκλογές.

    Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, οι απόψεις περί κατοχικού δανείου και αποζημιώσεων, οι κωλοτούμπες που έγιναν ή δεν έγιναν είναι τα ελλάσονα και μην αναγορεύονται σε μείζονα θέματα........

    Πρέπει να παράξουμε πλούτο και αυτή είναι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει και να τύχει εθνικής προσπάθειας και σχεδιασμού μέσα από μεταρρυθμίσεις, δίκαια μέτρα και οργανωμένη διοίκηση που θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή και την διαπλοκή.

    Οι ξένοι, φίλοι, αντίπαλοι, εχθροί, καιροσκόποι και ότι άλλο βρίσκουν και κάνουν ό,τι κάνουν.

    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

    Ας σταματήσει ο άκρατος λαϊκισμός, ας σταματήσει η επιφανειακή κριτική. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης επηρεάζουν όλους μας και πρέπει να λαμβάνονται αβίαστα, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές, χωρίς πίεση από τρολαρίσματα και εμπαθείς και χαιρέκακες αντιπαραθέσεις.

    Η αλήθεια είναι ότι έγιναν μεγάλες, φανερές και τρανταχτές διαφοροποιήσεις σε πολύ σύντομο χρόνο, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ που έγιναν!!!!!

    Σοβαρές αποφάσεις, που αλλάζουν το γεωπολιτικό στάτους της χώρας, όχι μόνο απαιτούν συναινέσεις μεγάλες, αλλά και την εκφρασμένη βούληση του λαού σε σαφή και οριοθετημένα ερωτήματα......

    Προσωπικά ελπίζω να μην χρειαστεί να ρωτηθούμε, γιατί η λογική θα επικρατήσει και η πραγματικότητα θα γίνει ευδιάκριτη, μακριά από εμμονικές ιδεοληψίες των όποιων συνιστωσών, που μοιραία ένα ημιαστικό κόμμα έχει.....

    Η κυβέρνηση χρειάζεται βοήθεια να απεγκλωβιστεί από προεκλογικές ρητορικές (που είναι αναπόφευκτες), να στηριχθεί όχι στις πλατείες με κατεύθυνση "κούγκι", να μην πικαριστεί σε αναγκαίες υποχωρήσεις και πολύ πεερισσότερο να μην χλευαστεί όταν αρχίζει να παρακολουθεί την πραγματικότητα.

    Η ανεργία (και δη των νέων) είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Η λύση της είναι οι επενδύσεις και αυτό απαιτεί πολιτική ηρεμία, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Φωνές πολέμου, μάχης, ρήξης και ....υπερηφάνειας, φοβάμαι ότι προβλήματα δημιουργούν και απομακρύνουν τη χώρα μας από το φυσικό της χώρο που είναι πρωτίστως ο ευρωπαϊκός χώρος και δευτερευόντως η θέση μας πάνω σε τούτο τον σημερινό παγκοσμιοποιημένο πλανήτη......Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι είμαστε ένα παγκόσμιο χωριό και τα προβλήματα μεταξύ των λαών λύνονται με συνενοήσεις και όχι με ρήξεις!!!!!!!

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/2/15 17:06

    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΟΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ.ΠΡΩΤΟ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΝΟΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ..ΔΕΥΤΕΡΟ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΡΚΑΔΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ.ΤΡΙΤΟ:Ο Β ΠΑΓΟΣΜΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1945 ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΝΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ;ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ 50 ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.ΟΙΛΟΙΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝΕ.ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ.ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΛΕΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΙ ΖΟΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟ.ΠΕΜΠΤΟ ΑΝ ΗΜΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΙΖΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΣΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΥΛΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΑΤΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/2/15 17:14

    ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.Η ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ Η ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΙΣ.ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΡΗΚΕΣ.ΚΟΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/2/15 17:33

    Στο συνοθύλευμα άρχισαν τα όργανα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/2/15 17:35

    Τώρα που το Μνημόνιο και η Τρόικα μένουν στην Ελλάδα με την υπογραφή της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, αναμένω με μεγάλη λαχτάρα να διεξαχθεί η εξεταστική για το Μνημόνιο.

    Ελπίζω να βρεθεί χρόνος, ίσως όταν ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, ίσως όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά της Δημοκρατίας, ίσως όταν σταματήσουν αυτά τα καταπληκτικά μνημονιακά συλλαλητήρια εθνικής αξιοπρέπειας.

    Θέλω να δω την κα πρόεδρο να ψηφίζει το 3ο Μνημόνιο και μετά να δικάζει αυτούς που ψήφισαν και τα δυο προηγούμενα και τι στον κόσμο......δεν υπάρχει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/2/15 17:38

    Έμαθε ο Μανώλης τι σημαίνει συμφωνία ουάάάάουου.......

    Τις βάσεις ρε παιδιά, να τις διώξουμε τώρα που κάνουμε τη ...ρήξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/2/15 17:41

    Παιδιά, μην τον παρεξηγείτε τον Μανώλη!!!!!

    Ξέρεις τι είναι να μένεις με το μνημόνιο και τον καμένο........

    Δεν άντεξε ο άνθρωπος..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/2/15 17:45

    Καλώσμουτα (καλώς μου 'τα)

    Τραβάτες και παίξτες τις γουρουνίτσες..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος22/2/15 17:49

    συνονθύλευμα είπαμε οκ....(το ν που περισσεύει από το γιάνης του baroufakis...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος22/2/15 18:05

    Δεν ξέρετε με τι απίθανους τύπους έχουμε μπλέξει......

    Θα στείλουν μια εκθεσούλα ιδεών γ' γυμνασίου, περί φοροδιαφυγής, διαφθοράς και μεταρρύθμισης του δημοσίου, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις και θα ξαναδοθεί η ευκαιρία στα ακρονεοφιλελεύθερα καθίκια της μονεταριστικής ευρώπης να μας ξωπετάξουν στα τάρταρα.....

    Η μαφία της δραχμής δε λέει να τα παρατήσει, γλέπεις έχει "δυνατά" όπλα και κεφαλαιοκρατικά και μιντιακά.......

    ξύμα.....πατριώτη....ξύμα......

    Μπλέξαμε!!!!!!

    Ήδη τα οικονομικό κακό γίνεται από τη στιγμή που πήρανε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και άρχισαν τις αρλούμπες τους, που τώρα ......υπερασπίζουν και ....απειλεί η μία συνιστώσα την άλληνα μέσα στο συνονθύλευμα......

    ξύμα, πατριώτη!!!!!! μας μπλέξανε με αξιοπρέπεια....ξύμα πριν είναι αργά και θα τα κυνηγάς μετά.....

    Τομάρια, κατεβήκατε κάτου και μ' αφήκατε εδώ να ξεχαρμανιάζω γράφοντας....(πιάστηκε το χέρι μου, πάω για καρπιαίο σωλήνα...)

    Αύριο, καλά κούλουμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος22/2/15 18:20

    ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ..ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/2/15 18:23

    Υπερεκτιμημένος Μανώλης........

    (ελπίζω να μη με εκτελέσουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος22/2/15 18:29

    ευτυχώς πάλι νικήσαμε.....

    Γιανη (με ένα ν) και γιάννη (με 2ν) τα κάναμε μ@@@@@ί.......(οι μέρες αποκριάς το επιτρέπουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/2/15 18:32

    ρε σεις “αριστεροί προδεφτικοί” εκεί που αποπατούσαν οι αριστεροί προοδευτικοί φυτρώσατε εσείς και φυσικά εγώ ουδεμία σχέση θέλω να έχω μαζί σας κομματόσκυλα είστε και μόνο. άντε τώρα μετά την “διαπραγμάτευση” για το θεαθήναι άντε υπογράψτε να τελειώνουμε. έτσι κι αλλιώς την εξουσία θέλατε κι αυτό που θέλατε το πήρατε αφού παραμυθιάσατε το ποίμνιο με ονειρώξεις και κούγκια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος22/2/15 18:46

    ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΝΤΙ ΣΟΙ ΠΡΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΝ.ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΣΤΑ Α ΧΕΡΙΑ..ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/2/15 18:51


    Αν δεχθούμε ότι την Πέμπτη ο Σόμπλε είχε αποφασίσει να διώξει τη χώρα απο το ευρώ (ή τον ΣΥΡΙΖΑ απο την κυβέρνηση) με εργαλείο την κατάρρευση των τραπεζών και ότι οι αμερικανοί (μέσω του ΔΝΤ) σταμάτησαν τελευταία στιγμή αυτό το σενάριο τότε θα δεχθούμε ότι στην πραγματικότητα αυτό που επιτεύχθηκε δεν ήταν παρα μιά παράταση μέχρι να δούμε που θα πάει τελικά το πράμα.

    Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένη την εχθρότητα μισς (οικονομικής τουλάχιστον )υπερδύναμης όπως η Γερμανία η οποία ελέγχει απόλυτα και αμετάκλητα την ευρωζώνη το πράμα δεν είναι βιώσιμο.

    Οι Γερμανοί πολιτικοί (όλοι όχι μόνο ο Σόμπλε) δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ. (οι εθνικολαϊκιστές θα καμαρώνουν βέβαι γι' αυτό)

    Στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή. Είναι άλλο δεν εμπιστεύονται και άλλο διαφωνούν με ότι λέει.

    Οταν σε αποκαλούν Δούρειο ίππο (το περάσαμε στο ντούκου αλλά είναι πολύ βαρύ) είναι φανερό ότι δεν σε εμπιστεύονται καθόλου για να το θέσουμε ευγενικά.

    Και μπορεί οι αγγλοσάξωνες να έχουν τη δική τους οπτική για τα πράματα αλλά το να εντάσσεις τη χώρα σε στρατηγικές άλλων μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο απο τα οφέλη.

    Και αυτό δεν είναι πονηριά μάλλον σε αφέλεια φέρνει.....

    Ο Τσίπρας μπορεί να είναι Μαραντόνα (που θα έλεγε και ο Κούλογλου) αλλά κάποια στιγμή η ομάδα Τσίπρα θα πρέπει να καταλάβει ότι κομμουνιστής (πραγματικός) πρωθυπουργός στην Ελλάδα , το 2015, δεν μπορεί να υπάρξει.....

    Δεν γίνεται οι κατσαπλιάδες (κατα κάποιους) του ΣΥΡΙΖΑ να νομίζουν ότι επειδή μιά σειρά απο (ετερόκλητες εντός και εκτός χώρας) συμμαχίες του Τσίπρα έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έχουν και πραγματικό λόγο στην πολιτική της χώρας.

    Οι διάφορες γραφικές (κατα μία έννοια) συνιστώσες τοιυ ΣΥΡΙΖΑ που ζουν σε άλλο πλανήτη δεν μπορεί να νομίζουν ακόμα ότι θα συνδιαμορφώσουν πολιτικές για 10.000.000 κόσμο που δεν χρωστάνε τίποτα.

    Και οι διάφοροι μπαρουφολόγοι (αλλά και άλλοι γραφικοί) θα πρέπει κάποια στιγμή να παρουν απο μπροστά τους το άσπρο συννεφάκι μέσα στο οποίο ζούν...

    Και επειδή όλοι αυτοί δεν μπορούν να κατανοήσουν καν για τι μιλάμε είναι χρέος του Τσίπρα να αποσαφηνίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

    Οι επιλογές του είναι δύο .

    Τις γνωρίζει.

    Με την μία θα φύγει άρον άρον

    Με την άλλη θα έχει μια ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα μέσα σε ευρωπαικό πλαίσιο όπου θα μπορέσει να κάνει και πράξη κάποια απο αυτά που θέλει.

    Αν θέλει να το δει έτσι ας φαντασιωθεί ότι πολεμάει τον καπιταλισμό απο μέσα.

    Οτι θέλει.

    Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κυβερνήσει.

    Με αριθμούς με προυπολογισμούς και κυρίως με σαφή κατεύθυνση.

    Τα ψέματα (και οι παπαριές) τελείωσαν…

    Ας το λήξει το θέμα των δεσμεύσεων μια και καλή.....το πίνει που το πίνει το ....φαρμάκι, ας το πιει μια κι έξω


    Υ/Γ Θεωρώ πιο επικίνδυνη την κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες με την ανοιχτή σύγκρουση στις συνιστώσες του σύριζα, παρά τις όποιες αντικυβερνητικές τσιρίδες και σπέκουλες.....

    Η χώρα όχι μόνο δεν έχει ενιαία εθνική γραμμή στις δύσκολες στιγμές, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει και ενιαία κυβερνητική γραμμή, μιας κυβέρνησης με χθεσινή εντολή........

    Αφήστε ήσυχη την κυβέρνηση και οι υπερπατριώτες εντός και οι υπερπατριώτες εκτός........

    Επιμένω στο σχόλιό μου στις 17.04

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/2/15 18:52

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ⌂Αρχικη σελιδαΕγγραφη στο RSS Feed
    Ο Κρούγκμαν αφήνει άλαλα τα χείλη των αμφισβητιών: «Η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση» (διαβάστε όλο το άρθρο του στους N.Y. Times)
    Share

    krugman.jpg
    Κρούγκμαν

    22 Φεβρουαρίου
    17:262015


    Στο πλέον πρόσφατο άρθρο του στους «New York Times» ο Πολ Κρούγκμαν αποστομώνει όσους με καλή ή κακή προαίρεση αμφισβητούν τη σπουδαιότητα της συμφωνίας της Παρασκευής στο Eurogroup για τη χώρα μας. Ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει πως η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση καθώς κατάφερε να κερδίσει χρόνο για να πάρει ανάσες στο πλαίσιο της μεγάλης αναμέτρησης που αναμένεται σε λίγο καιρό.

    Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, «η Ελλάδα κατάφερε να αποτρέψει μια πιστωτική κρίση και ακόμα χειρότερα την πιθανότητα να τραβήξει η ΕΚΤ την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες». Ο κ. Κρούγκαν υπογραμμίζει πως το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η χώρα μας θα προσπαθήσει να επιτύχει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, αλλά τίποτε από όσα συνέβησαν δεν αποδυναμώνει την ελληνική θέση. Ας υποθέσουμε πως η Γερμανία επιμένει σε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% και η Ελλάδα λέει όχι. Τι θα γίνει; Πριν κάποια χρόνια η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίποινα μόνο και μόνο για λόγους διατύπωσης. Τώρα όχι. Τώρα η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει περισσότερο χαλαρούς όρους για το 2015 και χώρο για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη που θα έρθει σε τέσσερις μήνες», καταλήγει ο διάσημος οικονομολόγος.

    Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο στους "New York Times".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/2/15 19:02

    Χάρη κλυν εναντίον Μανώλη Γλέζου και στη μέση διαιτητής ο ....Κρούγκμαν!!!!!!!!

    Παιδιά αν ηρεμήσει η κατάσταση έχουμε να δούμε σκληνές απείρου κάλους.......ε, ρε γλέντια!!!!!!

    Μακάρι να ηρεμήσει και δε θα πλήξουμε, να είστε σίγουροι.....δεν ξέρετε τι "νούμερα" θα εμφανιστούν.....που θα χτυπάνε νούμερα στην τηλεθέαση που δεν φαντάζετε κανείς μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος22/2/15 19:11

    Έχουν προϋπολογισμούς τρισεκατομμυρίων και τσακώνονται για 7 δις?????

    Κάτι τρέχει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος22/2/15 22:58

    ΞΟΥΤ ΞΟΥΤ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος22/2/15 23:58

    Μεταφέρω σημερινές δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές διεκδικήσεις της Ελλάδος, που έγιναν στη Μεγαλόπολη:
    Την επανασύσταση μέσα στις επόμενες ημέρες της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών ...
    αποζημιώσεων, της επιστροφής του κατοχικού δανείου και της αποκατάστασης των θυμάτων ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στο μνημείο για τους 212 εκτελεσθέντες από Γερμανούς κατακτητές στις 24 Φεβρουαρίου 1944, στις Βίγλες Μαλλωτά Μεγαλόπολης.


    Όπως τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου στον χαιρετισμό της «υπάρχει ένα απαράγραπτο χρέος προς την πατρίδα μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και αυτό το χρέος δεν μπορούν να το ξεχνούν και δεν μπορούν να το διαγράφουν ιδίως εκείνοι που επικαλούνται άλλα χρέη, που δεν έχει καν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι νόμιμα και καταβλητέα». Η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν, όχι μόνο με το να τους μνημονεύουμε, αλλά και με το να τους δικαιώνουμε με την καθημερινή πράξη και στάση, με το παράδειγμα και το υπόδειγμα της ζωής μας». (22-2-2015)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος23/2/15 00:10

    Μακάρι να γίνει διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις,στις επόμενες μέρες,όπως είπε η Πρόεδρος της βουλής.
    Από το άρθρο του Θανάση φαίνεται πως είναι αρκετά τα λεφτά.Όμως το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; Φοβάμαι ότι θα βγουν αποφάσεις τύπου Χάγης, όπως έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος23/2/15 08:24

    ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Τα κατάφερε η Ελλάδα
    «Κατάφερε να μην εξαναγκαστεί σε μια συμφωνία που θα ήθελε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παρά την απειλή ότι θα όδευε σε άμεση κρίση» αναφέρει με άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος
    Ο Αμερικανός οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν
    22 Φεβρουαρίου 2015, 21:12
    Ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στους New York Times, αναφέρεται στην Ελλάδα, εκφράζοντας την άποψή του ότι τα πράγματα βελτιώνονται…

    «Τώρα που έχει αρχίσει να «κάθεται λίγο η σκόνη», μπορούμε να δούμε με ηρεμία τη συμφωνία- αν πράγματι είναι μια συμφωνία που θα επιβιώσει αύριο, κάτι για το οποίο αρκετοί αμφιβάλουν», αναφέρει ο Νομπελίστας οικονομολόγος και προσθέτει: «Όμως αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι βελτιωμένη, τουλάχιστον για την ώρα».

    Ο Πολ Κρούγκμαν επικεντρώνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, κάνοντας λόγο ότι η Ελλάδα κατάφερε να μην εξαναγκαστεί σε μια συμφωνία που θα ήθελε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παρά την απειλή ότι θα όδευε σε άμεση κρίση

    «Τώρα, η Ελλάδα κατάφερε να αποτρέψει μια πιστωτική κρίση, και ακόμα χειρότερα, μια κίνηση από πλευράς της ΕΚΤ που θα μπορούσε να βγάλει από την πρίζα τις ελληνικέ τράπεζες. Η Ελλάδα το κατάφερε αυτό, αποφεύγοντας παράλληλα με επιτυχία τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα έτη» αναφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος και συνεχίζει: «Δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει αυτό. Αλλά τίποτα από αυτά που συνέβησαν δεν αποδυναμώνει την Ελληνική θέση. Ας υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί μπορεί να υποστηρίξουν χάρις σε κάποια διφορούμενη διατύπωση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%. Η Ελλάδα μπορεί να το αρνηθεί- ε, και;».

    Πριν δύο χρόνια, συνεχίζει ο Κρούγκμαν, σε μια εποχή που άπαντες στην Ευρώπη μιλούσαν για λιτότητα, η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχθεί τα αντίποινα τους, απλά και μόνο για λόγους διατύπωσης ενός θέματος. Αλλά όχι πια.

    «Η Ελλάδα κέρδισε χαλαρές συνθήκες για εφέτος και ανάσες για την μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα», καταλήγει ο Αμερικανός οικονομολόγος, που αναφέρεται με αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος23/2/15 13:10

    οι έχοντες δοσιλογική νοοτροπία πανηγυρίζουν.
    και όσο πιο φασίστας είσαι τόσο πιο πολύ το χαίρεσαι . φαίνεται το βάστα Γερούν ...τους ιακανοποιεί και τους εκφραζει απόλυτα .
    τουλάχιστο οι δοσίλογοι της κατοχής είχαν τσίπα και φοραγαν κουκούλες για να μη τους γνωρίζου,ν οι σημερινοί δεν κρύβονται βάζουν και τις φωτογραφίες τους δίπλα στα φασιστικά "τιτιβίσματα".

    από στόμα κόρακα μόνο κρα θα ακούσεις τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος23/2/15 14:12



    1. Η συμφωνία της παρασκευής είναι μια μεταβατική με στόχο να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, να αποφευχθεί η έξοδος από την ευρωζώνη και να δρομολογηθεί τρόπος για να κλείσει το προηγούμενο πρόγραμμα.

    2. Το μνημόνιο όχι μόνο δεν το έσχισαν, αλλά το συνυπόγραψαν, δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες γιατί χρείαζεται η έγκριση της τροϊκ...μπαρντόν των θεσμών (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ). (για το ΔΝΤ κιχ!!!)

    3. Μέχρι τον Ιούνιο θα μας ελέγχουν, θα μας αξιολογούν (οι θεσμοί ντεεε) και τότε θα κλείσει το μνημόνιο που τρέχει κσι φυσικά προετοιμάζεται το μεγάλο, το κανονικό 3ο μνημόν (και πάλι μπαρντόν) συμβόλαιο (και μόνο αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε) Και εδώ προσέξτε δε μας δόκανε μέχρι τον αύγουστο, γιατί τον Ιούλιο και Αύγουστο τρέχουν μεγάλες υποχρεώσεις και θέλουμε δανεικά. Τα δανεικά που δεν μπορούμε να τα βρούμε από τις αγορές και μας τα δίνουν οι τρισκατάρατοι ευρωπαίοι με μικρό επιτόκιο και ίσως μας επεκτείνουν το χρόνο αποπληρωμής (για να χρωστάνε και τα εγγόνια μας). Το κούρεμα του χρέους έχει φύγει με το πρώτο "μπραφ" που κάναανε οι γκάγκστερς στα βαρεμένα, τώρα θα δόκουν κάποια επιμήκυνση, κάποια μείωση επιτοκίου και ίσως κάποια ρήτρα ανάπτυξης για να σε δουλεύουν οι μυαλοκαμένοι όπως καλιώρας......

    Άλλωστε οι ευρωπαίοι τα λεφτά τους θέλουν να πάρουν και αυτό θα γίνει μόνο αν σταθείς όρθιος και σε δανείζουν μόνο αν κάνεις μεταρρυθμίσεις για να αναπτυχθείς και να πάρουν τα λεφτουδάκια τους...γκέκε???

    Ανακεφαλαιώνοντας μέχρι τον Ιούνιο θα κάνεις μεταρρυθμίσεις για να κλείσεις το παλιό μνημόνιο και θα προετοιμάσεις τους ΟΡΟΥΣ του 3ου.....ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ.χαχαχαχα

    4. Θα κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα σε δουλεύουν οι εθνικολαϊκιστές. Ναι, αλλά θα το εγκρίνουν ....οι θεσμοί και αν όχι θα στο επιστρέφουν και εκεί θα δεις mails τύπου χαρδουβαλη...

    Το γελείο της ιστρορίας είναι ότι θα κάνουν ότι και οι προηγούμενοι και στην τελική σαν κράτος σα λαός νομίζουμε ότι τους δουλεύουμε, μη κάνοντας μεταρρυθμίσεις και αυτοκαταστρεφόμαστε.....

    5. Τις αοριστολογίες και γενικολογίες περί φοροδιαφυγής, διαφθοράς κλπ ίσως να μας τις γυρίσουν πίσω και ΣΗΜΕΡΑ!!!!!

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος23/2/15 14:16

    άλλη μέρα θα σας αναλύσω τους κινδύνους και τα σενάρια.

    Πάντως το βασικό είναι ότι η κεντρική ιδέα παραμονής στο ευρώ (όπως και οι προηγούμενοι) βρίσκει έδαφος με τις όποιες δυσκολίες.....

    Καλά ξεμπερδέματα αλέξη.......τελικά ο χοντρός είχε δίκιο που σου είπε τι θες να μπλέξεις τώρα....γιατί βιάζεσαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος23/2/15 15:08

    Οξω βαρεσανε καμπανες μεσα νταουλια και βιολια......κυνηγατε τα πριν ειναι αργα...ειναι παιδικη χαρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος23/2/15 15:09

    Ο λαφαζανης που να λουμωνει.....δεν αντεχει στα σκληρα η ακομα κορδωνεται σαν υπουργος και το συνηθιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος23/2/15 15:11

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος23/2/15 15:14

    Τελικα το απογιομα παμε πλατεια??

    Στην πανω η στην κατω??

    Κυνηγατε τα ρε εναι καφενειο οι ανθρωποι...πριν εναι αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος23/2/15 15:20

    Οι ανθρωποι επιχειρηματολογουν με δημοσκοπησεις αμφιβολου προελευσης και εγκυροτητας....

    Εδω ο κοσμος καιγεται και αυτοι ακομα κουβεντιαζουν σε επιπεδο καφενειου.......

    Περιμενεις κορονιο κκαι καζαντι με δαυτα??



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος23/2/15 15:22

    ΚΑΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος23/2/15 16:38

    Τα κακόμοιρα είναι να τα λυπάσαι!!!

    1. Είναι τόσο πορωμένα που και η λακέρδα τους φαίνεται ανάλατη (παλιά σας είχα πει να διαβάσετε την πάπισσα ιωάννα του Ροϊδη)

    2. Γνωριζόμαστε όλοι ως καλόγηροι του ίδιου μοναστηριού, κανείς δε μπορεί να κρυφτεί.(και πάλι του Ροϊδη στην νουβέλα "ψυχολογία συριανού συζύγου")

    3. Πολλοί από σας θα αισθάνεσθε ως οι ιστορικοί κερατάδες (Ήφαιστος, Αγαμέμνωνας, Μενέλαος, Βελισσάριος, Ερρίκος Δ') Μη σκάτε, μάτι μου, ολάκεροι βασιλειάδες ήταν κερατάδες και σεις που απατηθήκατε τόσο γλήγορα και τόσα άγρια....θα το συνηθίσετε!!!!! έχουμε και συνέχεια......

    4. Είμαι αδιάντροπος ως πίθηκος και κυνικώτερος του Διογένους, γι' αυτό χαμένοι θα είσαστε ούτως ή αλλέως......

    5. Παρακαλάτε να ηρεμήσουν λιγουλάκι τα πράματα και θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλους.......το τι νούμερα θα κάνουν τα κανάλια από τα "νούμερα" δε λέγεται....

    6. "Τραβάτες τώρας και παίξτες τις γουρουνίτσες"...

    7. Οι baroufistas που λουμώνουν, η "περσόνα" όσο πάει και ξεφτάει.....

    8. Μην απελπίζεσθε, να είσθε αξιοπρεπείς και πατριώται....

    9. Τάς βάσεις, τάς βάσεις μην ξεχάσουμε να διώξουμε.

    10. Τελικά ο υπερεκτιμημένος Μανώλης (σούπα δίνω γραμμή εγώ) μπήκε στη θέση του από τον αποτυχημένο δήμαρχο, γιατί ο μαύρος στα βαθιά του γεράματα έμεινε αμανάτι με τον καμένο και το μνημόνιο......

    11. Κάτι πασοκογενή γυρολόγια της πολιτικής που πήγανε στον κορύτο του σύριζα γιατί αλληχτάνε.....για το νου σας, αυτά δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι......

    12. Η εκθεσούλα ιδεών τι λέτε θ' απορριφθεί ή θα περάσει???? Εγώ λέω δεν θα ξέρουν από που θα τους έρχεται......

    13. Ένας υπουργάκος των προηγουμένων πήγε στο σπίτι του και τα πιτσιρίκια του είχαν πολύ διάβασμα (για το σπίτι) και έδωσε εντολή να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα.....ένας τωρινός έχει την άποψη ότι οι άριστοι δεν πρέπει να εντοπίζονται και να τυχαίνουν ειδικής εκπαίδευσης (πρότυπα), δίνει εντολή να αλλάξει το σύστημα....

    απαπαπαπα δεν έχουν λόγω οι ειδικοί, ειμή μόνο οι υπουργάρες και μετά περιμένεις καζάντι και κορονιό....

    14. Η "κομμουνίστρια" Νάντια θεωρεί πατριωτικό καθήκον να πληρωθούν οι φόροι....τι μας λες (κερά μου) και το κίνημα "δεν πλερώνω, δεν πλερώνω" πως το απαξιείς έτσι????

    15. Ποιος τελικά βαράει τα νταούλια ρε παιδιά, δεν ξέρω από που έρχεται ο θόρυβος από τα τόσα πολλά που βαράνε.


    Τα έγραψα τα παραπάνω χάριν της σάτιρας, αλλά λες νάναι αλήθεια τα ρημάδια?????

    Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το πρωϊ, σε τόσο λίγο, τόσο ξεβράκωμα δεν έχει ματαγίνει.....

    Ξέρουν ότι αν ακούσουν φωνές ακραίες θα τρέχουν όπως η υπουργάρα που πήγε στον τόπο που δολοφόνησαν τον Φύσσα και τον πήραν στο κυνήγι κάτι αναρχικοί....σας το ξανάγραψα, θυμηθείτε το......

    Τι δεν καταλαβαίνεις που να πάρει??? τόσο στριπτίζ και δεν το βλέπεις, τέτοιες πιρουέτες ολυμπιακών επιδόσεων και δε χαμπαριάζεις......που θα πάει....θα ξυμήσεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος23/2/15 17:40

    ΚΡΑ ..ΚΡΑ ΚΡΑ ... ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΜΕ.. ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ!

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΕΜΠΟΡΑ.. ΑΞΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος23/2/15 17:53

    θαναση αμσορυ..δεν μπορω να διαβασω και να καταλαβω τι γραφεις φιλε μου μπιτι, υποσχομαι ταχια να το κανω,με βαλανε χαμου κατι μυστηριοι να αρμεξουμε ..το χταποδι.απε πια....τι καρτερεις??..νις....αποκριες εχουμε ρε φιλε βαλε κανα τραγουδι να γουσταρουμε....αφιερωμενο σ ουλους μας....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος23/2/15 17:59

    ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ.ΤΕΛΙΚΑ
    ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ
    ΚΡΙΜΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΦΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΙΧΕΜΠΑΧ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΑ ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΤΡΑΒΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ
    Ε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ
    ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΣ Ν ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ
    ΟΙ ΑΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος23/2/15 17:59

    Λαπαβίτσας.

    5 ερωτήματα απαιτούν απάντηση.


    Μόνο??????


    Τράβα ρε κωστάκη στο ηνωμένο βασίλειο και εργάσου και ζήσε και άσε τους πειραματισμούς στην πλάτη μας......

    Κοίτα ρε που ο παπαδάκης και ο αυτιάς (για να γεμίσουν τις ώρες) βγάζανε κάτι καθηγητάδες και λέγανε τις αρλούμπες τους (έτσι τις κρίνω εγώ και την βόλτα τους) και βρέθηκαν κάτι "ελαφροί" και τους ψήφισαν και τους κάνανε και υπουργούς και.....ρισκάρουν οι άνθρωποι στην καμπούρα μας.......

    ρε ντεεεεεεε!!!!

    Δεν θα τ΄ αφήκω σε χλωρό κλαρί.....ήδη τους έγινα εφιάλτης και το εθνικολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.......(την πολιτική τους κρίνω γιατί σαν ανθρώπους δεν τους ξέρω γιατί δεν ήμουν της αριστεράς των σαλονιών και του κολωνακίου.....)


    Τζιμάκο (πανούση) άρχισε να τα περιλαμβάνεις και ζεμάτα τα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος23/2/15 18:02

    νις το ...τι να σου ταξω βρε ζωη.....αφιερωμενο στη γενια σου.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος23/2/15 18:05

    Ρε παιδιά μας έμεινε αμανάτι ο μηλιός....τι γίνεται δω πέρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος23/2/15 18:08

    ρε σεις “αριστεροί προδεφτικοί” εκεί που αποπατούσαν οι αριστεροί προοδευτικοί φυτρώσατε εσείς και φυσικά εγώ ουδεμία σχέση θέλω να έχω μαζί σας κομματόσκυλα είστε και μόνο. άντε τώρα μετά την “διαπραγμάτευση” για το θεαθήναι άντε υπογράψτε να τελειώνουμε. έτσι κι αλλιώς την εξουσία θέλατε κι αυτό που θέλατε το πήρατε αφού παραμυθιάσατε το ποίμνιο με ονειρώξεις και κούγκια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος23/2/15 18:11

    Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να ανέβει στην κυβερνητική εξουσία και …απογειώθηκε. Τα ύψη την τύφλωσαν και τη …μέθυσαν: Το χαρακτηριστικό ιδίωμα της μικροαστικής έπαρσης και αλαζονικής μιζέριας…
    Η κυβερνητική κλίκα έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό και σε τόσο ελάχιστο χρόνο (ούτε ένας μήνας από την εκλογική της νίκη) την επαφή της με την πραγματικότητα που αδυνατεί να αντιληφτεί την παραφροσύνη της και ιδιαίτερα:
    Ότι έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ΟΧΙ μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και τις πρόσφατες προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή…
    Τέτοιος «άθλος» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Κυβέρνηση σε τόσο ελάχιστο χρόνο να ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον προγραμματικό της ΛΟΓΟ, την τόσο καθαρή και κατηγορηματική λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ και να υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της λαϊκής εντολής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος23/2/15 18:20

    ύγχρονοι γερμανοτσολιάδες
    «Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

    23/3/2015 42 τύποι ανάμεσα τους ο Νίκος Δήμου, η Μιράντα Ξαφά, ο Θάνος Τζήμερος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙς ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ . ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Η ΕΠΑΡΣΗ !ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος23/2/15 19:45


    ΑΝ ΤΗ ΦΑΙΑ ΜΑΣ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ... ΠΑΡΙΣΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΡΑΓΕ ΠΕΡΑΝ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος23/2/15 20:12

    ...το μπλοκ εχει γινει αναλητηριο και κατευθηντηριο για κυβερνηση και αντιπολιτευση δεν εχει τιποτα απο γλανιτσια..νισ...αμα γυρισεις απο χωριο[τυχερακια],μηπως να παιρνες θεση??? gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος23/2/15 20:20

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ.....ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΚΙ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος23/2/15 20:23

    ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ..ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ..ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΛΕΟΥ ΠΩΣ ΤΖΙΑΠΑ ΣΚΟΥΖΕΙ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟ..ΕΙΝΑΙ ΣΑ Ν ΑΡΟΥΛΙΕΤΑΙ ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΤΟ ΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος23/2/15 20:44

    Γερολυκε δωσε εσύ αντ αυτού το γλανιτσιωτικο κλίμα. Βάλε και το τραγούδι της γενιάς μας μπας και ισιωσουμε.
    Ο ένας τάχα μου δεν αναλύει, μας έχει κουτουπωσει όλους κι έχουμε χάσει το μπούσουλα.
    Καλή σαρακοστη, καλά ξεμπερδεματα και καλή επιτυχία στις προσδοκίες όλων όσων αντέχουν
    και θέλουν να ζουν χωρίς ταξιματα σ αυτό το
    τόπο.
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος23/2/15 20:57

    η μονη απαντηση Γιαννα μου ειναι να επιστρεψουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕς ΕΔΩ.....καλη σαρακοστη και ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος23/2/15 21:56

    Και ας ζητάς έμεσα λογοκρισία...δεν σε ενδιαφέρει τάχα μου δήθεν το επίπεδο, αλλά το ζεμάτισμα (δεν το αντέχεις βλέπεις..) εγώ θα προσπαθήσω για την αφιέρωση...κλικ ΕΔΩΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος23/2/15 22:02

    Μόνο πες μου, έτσι για φχαριστώ....τ' ακούς τα νταούλια??????

    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος23/2/15 22:06

    και μια απορία.

    είσαι αριστερός όπως σε βλέπω ή όπως με βλέπεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος23/2/15 22:23

    ααααπορω με σεεεενα..αποοορωωωωω......................gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος23/2/15 22:26

    ΤΙ Ν ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΕΡΟΛΥΚΕ...ΓΕΡΟΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΣ ΟΓΔΟΝΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος23/2/15 22:27

    ΘΑΝΑΣΗ..ΣΥΓΝΩΜΗ για τα ασχετα σχολια μου στην σοβαρη αναρτηση σου.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος23/2/15 22:29

    τουλάχιστον το τραγούδι τάκουσες ή δε σάφηκε η...."αιμοβορία" ούτε γι' αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος23/2/15 22:33

    ΓΙΑ ΝΑΧΕΙ ΕΦΤΟΥΝΟΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΒΑΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ........ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΘΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος23/2/15 22:41

    τοχω αφιερωμενο ρε...στην γενια του νις...στην δικη μου αφιερωνω το...θα χορεψεις γερο .gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος23/2/15 22:55

    και επειδή εγώ δεν είμαι "μοβόρος" θα σου το βάλω και φτούνο....κάνε κλικ πάλε ΕΔΩΠΑΝΟΥΛΙΑ και τήρα βάλε και τα γυαλιά σου να τηράξεις και τις εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος23/2/15 23:59

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΒΟΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΒΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος24/2/15 00:26

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΑΛΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣ...ΚΑΙΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος24/2/15 09:36

    67 σχολια, τα 57 απ΄αυτά του μαλακολεβέντη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος24/2/15 09:43

    Ego Malako... TheoRO ton xpsi. Esy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος24/2/15 10:54

    Ο κ. τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τον Μίκη για να τον συγχαρεί για το.....άρθρο του!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος24/2/15 11:11

    Σε βλέπει η μέρκελ και σπάει σαν κλαράκι, γιάνη βαρουφάκη.......

    (το σύνθημα που κυριαρχούσε στο σύνταγμα όταν οι πατριωτάρες στήριζαν την κυβέρνηση....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος24/2/15 13:05

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..Σ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΧΑΛΙΟΥΡΑΣ ΜΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ....ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΑΛΛΙΩΣ...ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος24/2/15 13:32

    Πάνε να σταματήσουν τα νταούλια απ' όξω και αρχινίσανε τα μέσα.....

    χόρεψε, αλέξη, χόρεψε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος24/2/15 13:47

    ΣΚΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΑΡΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος24/2/15 14:10

    Πλέον είναι επικινδυνέστατοι λόγω ασχετοσύνης και ανετοιμότητας....
    καλά ξεμπερδέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος24/2/15 16:09

    επαρμενα ,βλαμμενα, θεοι και θεες του πληκτρολογιου το λυσατε τουτες μερες το πολιτικο προβλημα της ελλαδας ιδιαιτερα οι τσιπρικοι που ειναι ετοιμοι να καταχερισουν το διστυχη πρωθυπουργο γιατι δεν ελυσε σε λιγες μερες οτι εδεσε σφιχτα η πολιτικη επιπολαιοτητα και εφιαλτοσυνη μιας πενταετιας και παρεδωσε την κηδεια της πατριδας στους βαρβαρους...ελεος πια ρε..τοσοι ηγετες που βγαινετε στα καναλια στα μπλογκς στο φβ στα τιτιβισματα .ελεος σταματατε κι αφηστε κανα ανθρωπο να σκεφτει..αλλα δε φταιτε εσεις εκεινος ο σημαιοκατεβαστης φταιει που απολογειται εν ονοματι της ιστορικης συνεχειας...δε σας μπορω αλλο...δεν ειστε πατριωτες..κουτσομπολες της γειτονιας ειστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος24/2/15 16:12

    XAXAXA ME 10 SXOLIA KA8ARISES..MHN EINAI ANAPODA AP OTI LES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος24/2/15 16:29

    http://patratora.gr/archives/77000
    ΚΑΝΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος24/2/15 22:32

    ξυματε ρεεεεε..την ειχανε στημενη στον αλεξη για να τον ριξουν..[αριστερη παρενθεση] γι αυτο δεχτηκε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην πεσουν..τους την εκανε δηλαδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος25/2/15 10:02

    Ακομα δεν εχει καταλαβει ολος ο λαος τη μεταστροφη της κυβερνησης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος25/2/15 10:16

    Αυριο το ΚΚΕ καταθετει προταση νομου για καταργηση των μνημονιων....για να δω τις....κοτες τις λιρατες.....

    Ε, ρε γλεντια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος25/2/15 10:28


    Ε, ρε γλεντια......


    και για τι χαίρεσαι ;
    επειδή λύγισαν σε πολλά ,και θα συνεχίσουν τα παιδιά μας να δουλεύουν 10ωρα με 320 ευρώ; ή για το ότι θα πουληθεί η ΔΕΗ ; για να κονομάει ο κοπελούζος; ήδη οι αυξήσεις που έχουν γίνει από τους αντικατασταθέντες, για να έχουν κέρδη πολλά και εισόδημα μεγάλο οι κοπελούζοι μας έχουν γονατίσει.

    και πάλι η ειδοποιός διαφορά με τα τεκτενόμενα είναι ότι εμείς λυπούμαστε για αυτά, ενώ εσύ χαίρεσαι σαν τον σπυρο άδωνη.
    και μην αρχίσεις να γράφεις πάλι, φτανει! ήδη περπατάμε σαν να κατεβήκαμε από μηχανάκι μετά από μεγάλη διαδρομή από τα γραφόμενά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος25/2/15 10:43

    καλωσμουτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος25/2/15 10:56

    κρύφτε 'κανα ερμηνευτικό λεξικό, γιατί φτούνοι έχουν τόσοο πολύ διαστρεβλώσει την ένοια των λέξεων που σε λίγο δε θα καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλονα........

    και μην ξεχάστε να ...παίξτε τις γουρουνίτσες....(ρωτάτε κανα παλιό θα το ξέρει το παιχνίδι.....)

    Το δράμα του λεντομαλάκα είναι το απόγιομα να είναι στο σύνταγμα και να γκλαφουνάει και το πρωί να στήνει καρτέρι ν' ανοίξει η τράπεζα να πάρει κάτι λεφτουδάκια που είχε για ώρα ανάγκης......

    mail - mail θα χτιστεί η εμπιστοσύνη με τους εταίρους....

    Και επειδή δεν τους μένει παρά μόνο το θέαμα, γιατί από άρτο....πάπαλα....ετοιμαστείτε να δείτε εξεταστικές, δικαστήρια, κανιβαλισμούς ......και εκεί θα δεις γλέντια....μόνον έτσι θα επιβιώσουν για λίγο οι εθνικολαϊκιστές, εκτός και αν γίνει η πλήρης πασοκοποίηση εντός συντόμου χρόνου.....

    Μην πάρετε τα παιχνίδια του λαφαζάνη (ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κλπ) θα χαθούν οι κόρες των ματιών του.......

    Για γέλια είμαστε, αν γλυτώσουμε τα κλάιματα......

    Θα πηγαίνανε σε πόνο και αίμα (πως τόπε ο γιάνης), αλλά η υπουργάρα δεν έφτιαξε ακόμα τα ελικόπτερα......

    Το γράφω πολλές φορές για να το εμπαιδόσεις, γιατί κουφαθήκατε μπίτι.....βαράνε τα νταούλια και σεις δεν τ' ακούτε, γι' αυτό επειδή δεν ακούτε τα γράφω πολλές φορές μπας και ....ξυμήσετε.....μάτι μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος25/2/15 11:43

    ό,τι και να γράφεις, προδότες εκ πεποιθησεως δεν προκειται να γίνουν .
    και επειδή αποφεύγεις σαν τον διάολο το λιβάνι και δε λες τίποτα για την ταμπακέρα που σου προσάπτουν , και επειδή είσαι θιασώτης της επανάληψης πρέπει να σου θυμίσω και τούτο, μπας και καταλαβεις τι σημαίνει να επιδιωκεις την αξιοπρέπεια και να είσαι αξιοπρεπής.
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    "η αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ο ίδιος νιώθει ότι έχει κάποια αξία"
    μη νομίζεις ότι αποκτάς αξία γράφοντας συνέχεια (μα)κακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος25/2/15 11:49

    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    μας έχει λείψει τόσο πολύ τα τελαυταία χρόνια όσο την πάταγε η νεοφασιστική μπότα της προθυπουργικής καμαρίλας ,που και ψίγματα πλέον να μας δώσουν θα νιώθουμε περήφανοι και θα ελπίζουμε στην αποκατάστασή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμος25/2/15 12:07

    Σωστά τα 2 τελευταία σχόλια.
    Νισαφι πια ρε φίλε. Ταχεις πει όλα. Άσε και τον Αδωνη να πει κάτι. Από κάτι σαν και σένα φτάσαμε ως εδώ.
    Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ανώνυμος25/2/15 13:13

    Μην τα βαζεις ποτε με εναν ηλιθιο.Θα σε κατεβασει στο επιπεδο του και θα σε κερδισει εκ πειρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ανώνυμος25/2/15 13:15

    ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΡΑΓΟ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΓΑΙΔΑΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ανώνυμος25/2/15 14:20

    ρε σεις “αριστεροί προδεφτικοί” εκεί που αποπατούσαν οι αριστεροί προοδευτικοί φυτρώσατε εσείς και φυσικά εγώ ουδεμία σχέση θέλω να έχω μαζί σας κομματόσκυλα είστε και μόνο. άντε τώρα μετά την “διαπραγμάτευση” για το θεαθήναι άντε υπογράψτε να τελειώνουμε. έτσι κι αλλιώς την εξουσία θέλατε κι αυτό που θέλατε το πήρατε αφού παραμυθιάσατε το ποίμνιο με ονειρώξεις και κούγκια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ανώνυμος25/2/15 14:39

    Βεβαίως από εμένα θ’ ακούσεις μόνο την αλήθεια όπως εγώ την βλέπω.

    Για παραμύθια απευθύνσου στους εταίρους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟ-θριάμβου, υποστηρικτές όπως Άνθιμος, Αμβρόσιος, Μπαλτάκος, Καμμένος Χαικάλης και κυρίως το 80% των ραγιάδων που μέχρι χθες χλεύαζες.

    Ξύμα, αλέξη, ξύμα, ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιον!!! Παραμύθιασέ μας στρατευμένε στοχαστή της αριστερής διανόησης.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.