Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Κάτι από Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου

Γράφει ο Παλιοπυργήσιος
Ε, καλά… αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το ξέρουν και το λένε πολλοί… ότι το επίπεδο της συζήτησης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Κλείτορος ήταν μερικές φορές πάρα πολύ χαμηλό… Δεν είναι σκοπός μου να σχολιάσω το πώς και το γιατί, απλά θ’ αναφερθώ σε κάποιο περιστατικό, διανθισμένο με στοιχεία χιουμοριστικά και σατιρικά, που και μόνο του είναι ικανό να επαληθεύσει του… «λόγου το αληθές».
Ήταν καλοκαίρι. Συνεδρίαζε το Δημ. Συμβούλιο του τ. Δήμου Κλείτορος. Όλοι παρόντες. Ο Δήμαρχος, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, ένας ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος που προερχόταν από την Πλειοψηφία (Δεν ξέρω γιατί είχε ανεξαρτητοποιηθεί, ρωτήστε τον ίδιο, ρωτήστε και τον άλλο που ανεξαρτητοποιήθηκε αργότερα), όλοι οι δημ. σύμβουλοι της Μειοψηφίας, μερικοί πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων. 

Συζητούσαν το με αριθμ. 4 θέμα της Ημερήσιας Διάταξης. Τι συγκεκριμένα αφορούσε αυτό το θέμα δεν ξέρω. Και πώς ήθελες να το ξέρω εγώ αφού… αμφιβάλλω αν το ήξεραν αυτοί που το συζητούσαν. Γιατί, όπως και άλλες πολλές φορές, είχαν φύγει από το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, είχαν έρθει σε προσωπικές έντονες αντιπαραθέσεις, ακούγονταν απρεπείς φράσεις, κακόηχοι χαρακτηρισμοί. Συνεργός σ’ αυτή την αλαμπαμπούρα και ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου. Μέσα σε πανδαιμόνιο κάποιος (μπορεί να ήταν και κάποια) δημοτ. Σύμβουλος στέλνει στον «έξ’ από δω» τον ανεξάρτητο σύμβουλο. Αυτός ακούει την… ευγενική προτροπή, αλλά… δεν το κουνάει ρούπι, δεν ακούει, δεν πάει εκεί που τον στέλνει. Ακολουθεί δεύτερη προτροπή:
-          Άιντε στον… «έξ’ από δω».
Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του. Τρίτη φορά:
-          Άιντε στον… «έξ’ από δω».
«Πέρα βρέχει», αυτός, δεν … υπακούει…
Θυμώνει περισσότερο ο (η) αντίδικος. Με περισσότερη οργή και ένταση φωνής του λέει:
-          Έχεις εντελώς γαϊδουροποιηθεί, τ’ ακούς τι σου λέω, έχεις εντελώς γαϊδουροποιηθεί.
Τα παράθυρα της αίθουσας ανοιχτά. Σε λίγη απόσταση έξω, κάτω στον ήσκιο μιας μυγδαλιάς ένα αθώο ήμερο, πράο μέχρι τη στιγμή εκείνη, γαϊδουράκι αναμάσαγε το σανό του και σου θύμιζε εκείνο το ευλογημένο γαϊδουράκι με το οποίο ο Χριστός «εισήλθε στα Ιεροσόλυμα επί πώλου όνου καθήμενος». Ναι απολάμβανε τον ήσκιο, την ησυχία του και την ηρεμία του. Όμως, όταν άκουσε το «έχεις γαϊδουροποιηθεί, έχεις εντελώς γαϊδουροποιηθεί», τσουκλώνει τ’ αυτιά του, κουνάει την ουρά του, κτυπάει με δύναμη, πότε το ένα και πότε το άλλο, τα πισινά του πόδια στο χώμα, στρέφει με πίκρα τα μάτια του στ’ ανοιχτά πορτοπαράθυρα της αίθουσας Συνεδριάσεων του Δ.Σ., σα να τους έλεγε: «Καλά τι σας έχω κάμει, εγώ τόσες υπηρεσίες σας προσφέρω, γιατί με υποβιβάζετε τόσο πολύ και με παρομοιάζετε με τον εαυτό σας;». Αυτά τους είπε και με ανεξικακία, με την ίδια ανεξικακία του «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσει» γυρίζει αμέσως στην πρότερη ηρεμία του.
Ναι, μα μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων δεν εννοούν να γυρίσουν σε ηρεμία. Τι διαφορά! Συνεχίζουν να φωνασκούν, ν’ αλληλοκατηγορούνται και ν’ απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης. Αληθινό πανδαιμόνιο. Και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αντί να τους «επαναφέρει στην τάξη» (γιατί ήταν πρώτα σε τάξη για να τους επαναφέρει;) αντί να τους σιγοπιγιάσει… συνδαυλίζει…
Κάποια στιγμή κάποιος απευθύνετε σε κάποιον:
«Παλιοβρωμερέ», «Παλιοβρωμερέ».
Το αθώο γαϊδουράκι πάλι τσουκλώνει τ’ αυτιά, πάλι κουνάει την ουρά, πάλι χτυπάει τα πόδια… Νόμισε ότι ο χαρακτηρισμός «Παλιοβρωμερέ» απευθύνεται σ’ αυτό, γιατί μόλις λίγο πριν είχε κάνει τα κόπρανά του. Πάλι στρέφει προς τ’ ανοιχτά πορτοπαράθυρα της αίθουσας Συνεδριάσεων και με παράπονο σα να τους λέει: «Καλά εσείς μιλάτε για Δημοκρατία, εσείς μιλάτε για ειρήνη και ελευθερία, και θα με εμποδίσετε να ικανοποιώ τις φυσικές μου ανάγκες, θα μου απαγορεύσετε την εκκένωση των περιττωμάτων μου;
Αυτά και αμέσως ξαναγύρισε στην ηρεμία του ενώ οι άλλοι μέσα στην αίθουσα συνεχίζουν την οργή τους!!!


20 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/4/14 16:29

    Κάθε κοινωνία έχει τους άρχοντες που της αρμόζουν και τη χαρακτηρίζουν... Δυστυχώς τέτοιοι είμαστε, τέτοιους ψηφίζουμε και τέτοιοι μας εκπροσωπούν σε όλα τα επίπεδα; Τοπικό, περιφερειακό, εθνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/14 17:55

    Για την Ελλάδα τα κάνουν όλα ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/14 22:43

    Δώστε τον gerolyko στην Νικολούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/4/14 23:55

    Καλλα μαρεντζες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/4/14 12:17

    κ. Βασιλόπουλε (Παλιοπυργήσιε) ήθελα να ήξερα τι σε βαραίνει μεγάλη βδομάδα και γράφεις αυτές τις ανοησίες;
    Η στάση σου 8 χρόνια σα σύμβουλος αντιπολίτευσης είναι γνωστή στη Γλανιτσιά και είναι εξάλλου γραμμένη και στα πρακτικά του Δήμου.
    ΄Εχω ένα ερώτημα να σου κάνω, μιάς και μιλάς για συμπολίτευση, αντιπολίτευση και ανεξάρτητους τότε. Γιατί εγκατάλειψε σύσσωμη η αντιπολίτευση τον αρχηγό της; Πρέπει ναπαντήσεις κ. Παλιοπυργήσιε διαφορετικά θ΄αναγκαστεί να απαντήσει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/4/14 15:55

    Ώπα.....άρχισαν τα σκληρά!!!!!

    Καλώς την....γλανιτσιά.....

    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ρεντεζέλας.....,μόνο που αυτός δεν ξέρει επώνυμα.....και λαχταράει να βλέπει αναρτήσεις του κυρίου Κολοβού....αλήθεια δεν αναρτήθηκαν οι ευχές των "αγωνιστών" της αριστεράς....τόσο προβοκάτσια πια εναντίον του??????

    Τέτοια κάνουν τα βαρεμένα και ο Σόλων τρίβει τας χείρας του....Μπάάάάάνταρεεε σούφεξε πάλε...

    Για συγκρατηθείτε λιγουλάκι, χρονιάρες μέρες και μην ξεσαλώσετε τώρα με τις δημοτικές γιατί τα λόγια μένουν, αφού έργα ούτως ή αλλέως δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να γίνουν.....για "επαγγελματάκι" ψάχνουν τα περισσότερα ζουδάκια, για κανα δημαρχιλίκι,για αντιδημαρχιλίκι, για ....(φτου κακιά λέξη...)

    Σεβασμός στους επωνύμους (και ειδικά στον Κώτσιο), κριτική στα γραφόμενα των ανωνύμων και κουτούπωμα στα λιμά.....(όποιος αισθάνεται και αγρικάει τον εαυτούλη του λιμοτάγαρο, ας γκλαφουνάει....)

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! και νάμαστε καλά να γκρινιάζουμε και να αρλουμπολογούμε...και πάνω απ' όλα ψυχραιμία......σας έχω εμπιστοσύνη, είπαμε, γιατί ξέρετε και φροντίζετε το συφεροντούλι σας (τι διάολο τόσα χρόνια διδακτορικό πήρατε για την υπεράσπισή του, τώρα θα τα θαλασσώσετε???)

    Δεν ανησυχώ λοιπόν και γιατί τα βαρεμενο-μυαλοκαμενο-στοκαρισμένα αρχίσανε τα όργανα πριν καλά καλά βγούνε.....(να θυμόσαστε πάντα το 12 παλουμπαίοι 13 καπεταναίοι)

    Μη μου "ανχονόσαστε" (έγραψε το ρημάδι το ΑΝΧΟΣ...έγραψε), λοιπόν, κρατείστε "τας αποστάσεις" και την ευγένειά σας (λόγω αγωγής και καταγωγής) και μη βγάζετε χολή....θα δηλητηριαστείτε πρώτα εσείς και μετά ούλοι οι άλλοι....

    και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!! και μην κρατάτε κακία και ¨μανιάτικα"!!!!!! γέροι ανθρώποι....θα σας αποειδεί ο γιαραμπής.....

    Πάντως οι αναρτήσεις του Κολοβού είναι....πλουραλισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/4/14 16:17

    Και είδατε πόσο όμορφος είναι στο κέντρο της φωτογραφίας......

    γι' αυτό όχι μία και δέκα, αλλά 110 αναρτήσεις θα γίνουν για τον μέγα πολιτικό άνδρα της αριστεράς της γορτυνίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/4/14 17:56

    Μη ανασκαλεύτε ετεροχρονισμένα " περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις."!!! Συμπερασματικά το έργο του Καποδιστριακού Δήμου Κλείτορος επιεικώς κρίνεται αρνητικό. Δεν τίμησαν οι αιρετοί Δήμαρχοι , Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι το φιλόξενο και άνετο χώρο του καλαίσθητου Δημαρχείου ,έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα και οραματιστή Βαγγέλη Γιαννόπουλου .Αντίθετα με τις αποφάσεις τους ,με την άκομψη συμπεριφορά τους ,με την εκατέρωθεν αλληλουπονόμευση ,με τη στείρα αντιπολίτευση ,χωρίς όραμα και προοππτική δεν παρήγαγαν σημαντικό έργο ,που θα συνέβαλε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων του Δήμου μας. Και η Γλανιτσιά ως έδρα του Δήμου δεν καρπώθηκε σχεδόν τίποτα ,γιατί οι Δήμαρχοι λειτουργούσαν εντελώς τοπικιστικά και προσωπικά στην κατανομή των λιγοστών κονδυλίων ,που είχαν στη διαθεσή τους. Τώρα πέρασε κι αυτός στην ιστορία ,όπως και όλοι οι Καποδιστριακοί Δήμοι της Χώρας. Μας έμειναν όμως " κάτι ",όπως προσεκτικά υπαινίσσεται και ο φίλος Παλιοπυργήσιος, ως κακές ανάμνησεις.Οι ύβρεις ,οι βωμολοχίες ,οι αγριοφωνάρες , και οι ανούσιες και ατέρμονες συζητήσεις ,που δεν κατέληγαν πουθενά και πρόσβαλαν το γαλήνιο και επιβλητικό χώρο του Δημαρχείου. Μη βγάζετε λοιπόν ,πατριώτες τα " άπλυτα στη ρούγα ,καλύτρα ΛΗθΗ , περισυλλογή και αποτίμηση των πεπραγμένων της περιόδου εκείνης και φυγή προς τα εμπρός ,στο μέλλον.Καλή Ανάσταση του Έθνους και των ψυχών μας . Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/4/14 15:15


    Δεν θα επαναλάβω το σχόλιο του 5:56, γιατί συμφωνώ απόλυτα και το θεωρώ "Ευαγγέλιο" συμβουλών.
    Ιδίως ευτές τις Ημέρες.
    Μια μόνο παράκληση: Μελετήστε το με πραότητα και ανοιχτή καρδιά.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/4/14 21:36

    Ο 3.55 αν ειναι αυτος που υποψιαζομαι παντα δεικτικος και καυστικος αλλα αληθινος με καλυπτει τουλαχιστον σ αυτα που γραφει.......και ειναι μαλλον καλοπροαιρετα και οχι με κακια οπως καποιων εδω μεσα χρονιαρες μερες.....

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/4/14 11:47

    Η αποτυχία των εκλεγμένων, από μας βασικά,συμβούλων μας στα τελευταία χρόνια, είναι νομίζω γενική. Δεν μπορώ δυστυχώς να ξεχωρίσω κανέναν. Και ήσαν χρόνια παχειών αγελάδων!
    Το βασικό αίτιο; Η έλλειψη συλλογικότητας! Περιχαρακωμένοι στον εγωκεντρισμό τους(γνωστό σαράκι μας), ίσως και στον κομματικό φανατισμό τους(άλλη καμπούρα μας αυτή, που αποδείχτηκε πόσο μάταιος ήταν, δεν μπόρεσαν ούτε για λίγο να βάλουν προτεραιότητες για το χωριό. Και το ζήμιωσαν._
    Σημασία πια τώρα έχει το μέλλον και μάλιστα εν όψει εκλογών. Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/4/14 22:48

    ο 12.17 και ο 3.55 ..ο δον κιχωτης και ο σαντσο παντσα....παντα εχουν ανχωθει...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαγράφω το κακοήθη σχόλιο του "επώνυμου" για τον παλιοπυργήσιο γιατί χαρακτηρίζει τον ίδιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/4/14 21:14

    Ρε ΝΙΣ γιατί έχεις αυτό το έμμονο πείσμα; πέσεμου, για όνομα του Θεού.
    Ο κόσμος της Γλανιτσιάς θα το κρίνει το σχόλιο που εσύ διαγράφεις αν είναι κακοήθη ή όχι. και όχι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχω πει χίλιες φορές ότι θα διαγράφεται ανώνυμο σχόλιο όταν αναφέρεται επώνυμα . Γράψε το ονοματάκι σου και σχολίασε με όποιον τρόπο θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/4/14 10:52

    Νις, βγάζεις εμπάθεια και κακία. Τρία χρόνια σφάζονται δω μέσα οι άλλοι δύο και σύ το παίζεις αδιάφορος. Ντροπή σου και λυπάμαι ειλικρινά.
    Ενα να ξέρεις, οτι με τη στάση σου κάνεις μεγάλο κακό στο χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κιαυτό το σχόλιο είναι "επώνυμο" και στο αφήνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/4/14 14:51

    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ...ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ..ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΡΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.ΠΗΡΕΣ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ..ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ..ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος24/4/14 18:55

    Εσύ ρε φίλε 2,51 που δε βάζεις ούτε όνομα ούτε ψευδώνυμο, είσαι ο ξύπνιος και γώ ο χαζός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος24/4/14 22:42

    δε χρειαζεται να βαλει τιποτα...ειναι το γνωστο βουρλο που λαλει σαν κουκος κατα το ρεμα του ρεντεζελα.....

    Δασκαλε κουτουπωτα τα ανθρωπακια τοχουν αναγκη μου φαινεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.